dimecres, 19 de gener del 2011

Diari de les Decennals (III): I es feu la llum...


Ja hi som! Si el gran Narcís Oller fos contemporani tindria material extra (sobrant i de qualitat!) per uns quants Vilaniu(s) més. I és que el caràcter crític i caïnita dels vallencs s'accentua davant dels grans esdeveniments...i és clar, unes festes Decennals són el rien ne va plus! Som com som, que deia l'eslògan, i no podem fer-hi res, afegiria jo!

He recordat alguns passatges del Vilaniu escoltant aquests dies les crítiques i befes al muntatge d'aquesta mena de "tómbola de luces y color" amb què Valls rebrà les Decennals del 2011. Que si això sembla més Triana que Valls; que si tota aquesta lluminària és més pròpia del Rocío o de la Feria de Abril que d'unes Decennals; que si a Valls farem unes falles abans de sant Josep; que quina barra convertir ara el Pati en una pira de sant Joan quan tot l'any sembla un mas robat; que ves quina despesa que fem en temps de crisi; i etcètera, etcètera, etcètera....

He de dir, amb risc de rebre una allau de crítiques, que d'entrada no em sembla malament i que, en qualsevol cas, esperaré a veure l'efecte final -encara que sigui a risc de quedar cec- abans de pronunciar-me amb més contundència i arguments. I, digueu-me ingenu, accepto l'argument de cremar tants quilowats per commemorar les Decennals del 1931 -definides per aclamació popular com les decennals de les lluminàries-, encara que això suposi fer més gran i pròspera la nova empresa de l'expresident Aznar, Endesa, ja sabeu, aquella de "antes alemana que catalana". 

En fi, que la llum de la Candela ens il·lumini a tots plegats.





Quatre imatges de quatre perspectives diferents del muntatge lluminós que es prepara per les Decennals.

La sintonia d'avui és dels Lax'n'busto i el tema, Que boig el món, que trobo que s'hi escau... Salut i candela!