dissabte, 31 de gener del 2009

El relleu

L'assemblea de la Colla Vella dels Xiquets de Valls va triar ahir nou cap de colla i nou president, en les persones de Xavi Pena i Josep Solé Tarragó. La seva elecció -no es va presentar cap altre candidatura- va ser recolzada per la pràctica totalitat de les 140 persones que van assistir-hi. Particularment, i ahir ja vaig tenir l'oportunitat de dir-ho, em fa molta il·lusió aquest relleu perquè crec que portaran aires nous a la Colla i una nova manera de fer. El Xavi, al marge d'un gran casteller, és una bona persona, amb talent i amb capacitat de lideratge. És d'aquells que no li cal alçar la veu perquè se l'escolti, perquè sempre té coses interessants a dir, i perquè té una capacitat de lideratge innata.

I el Josep? Bé, del Pep penso que pot deixar una petjada profunda a la Colla. Apassionat com és i preparat com està, ho té tot per fer una bona feina. A més, comptarà amb un bon equip, la majoria del qual m'ha ajudat molt aquests anys i per això els estic i estaré sempre agraït. El 'ticket' Xavi-Pep, com li agrada dir al nou president, suma i no resta; i això ja és un bon començament.

I res, ara toca pencar. Planificar la temporada, els assajos i les sortides. Parlar amb la gent per aconseguir la màxima implicació de tothom. Fer nova canalla i nous castellers, dels que pugen i dels que no surten mai a la foto però que sense els quals seria impossible presentar-se a plaça per escriure les millors pàgines de la colla. Penso que amb treball, sacrifici, generositat, planificació i mà esquerra farem una bona feina i donarem molta guerra castellera. M'agradaria que tothom a la colla s'impliqués i ajudés als nous responsables.

Moltes gràcies a tothom per aquests quatre anys inolvidables, que ja sempre portaré amb mi.

Us deixo amb una de les millors exhibicions de la Colla, per si serveix d'estímul o font d'inspiració...