dilluns, 8 de desembre del 2008

Moltes gràcies



Tot i que encara queden alguns dies per arribar a l’assemblea ordinària (que a partir d’enguany avançarem al mes de gener) moment en què es produirà el relleu dels òrgans tècnics i administratius de la Colla Vella, per a mi, l’acomiadament com a president de l’entitat va esdevenir ahir diumenge, en el sopar anyal que serveix de cloenda de les festes i de la temporada. I al voltant d’aquest entranyable acte m’he animat a escriure quatre ratlles.

En primer lloc, vull agrair sincerament a la gent de la Colla el suport que he rebut, en tot moment, i que m’ha fet més fàcil la feina en aquests quatre anys. De debò que deixo el càrrec amb la sensació que, sobretot, en aquest període he guanyat molts amics. Per tant, cap retret; només un agraïment absolut per la infinita paciència mostrada, i per la seva generosa i valuosa col·laboració. La Colla Vella està formada per molta gent, per castellers, castelleres, socis, sòcies, i simpatitzants. Però ha estat en el desenvolupament del càrrec que m’he adonat que la Colla Vella, com a tal, sovint és prou intel·ligent com per cobrar vida pròpia, al marge de tots i cadascun de nosaltres, per actuar segons el que millor li convé.

També vull donar les gràcies als diferents companys que en aquests quatre anys han integrat la junta de la Colla i que m’han permès treballar amb ells. Tinc la intenció d’agrair la seva dedicació d’una forma més personal, però volia deixar constància en aquestes línies la meva gratitud pel seu ajut. A més, vull reconèixer la feina feta per molts d’ells, sovint una feina fosca, que potser no es veu o no té la transcendència d’altres tasques que es fan dins de la Colla, però que sense elles seria impensable el funcionament normal de l’entitat. A tots ells els animo a seguir col·laborant amb la mateixa fe i dedicació mostrades fins ara, ja sigui des de dins, integrant la que serà la nova junta, o des de fora, donant suport a les persones que ens prenguin el relleu.

Tanmateix, en aquests quatre anys he tingut l’oportunitat de conèixer a molta gent relacionada amb el món casteller: organitzadors de diades, autoritats, companys d’altres colles, aficionats, periodistes, etc ... A tots ells, el meu reconeixement per la feina que fan, i les meves disculpes si en un moment o altre els he pogut ferir involuntàriament.

Finalment, reforçar el missatge que ja vaig comunicar ahir a la nit, al sopar anyal, en el sentit que estic absolutament convençut que la gent que ens agafarà el relleu començarà un cicle il·lusionant que ens permetrà avançar i continuar sent, com ho hem estat sempre, un referent en el món casteller. Per això, us demano a tots i totes que a partir del mes de gener, quan es visualitzi el nou equip tècnic i directiu, ens posem a la seva total disposició amb generositat, ambició i entrega.

Finalment, per aquells companys que ahir no vàreu poder assistir al sopar, en les pròximes hores us adjuntaré el discurs de comiat per si us ve de gust llegir-lo.