dimecres, 19 de gener del 2011

Diari de les Decennals (III): I es feu la llum...


Ja hi som! Si el gran Narcís Oller fos contemporani tindria material extra (sobrant i de qualitat!) per uns quants Vilaniu(s) més. I és que el caràcter crític i caïnita dels vallencs s'accentua davant dels grans esdeveniments...i és clar, unes festes Decennals són el rien ne va plus! Som com som, que deia l'eslògan, i no podem fer-hi res, afegiria jo!

He recordat alguns passatges del Vilaniu escoltant aquests dies les crítiques i befes al muntatge d'aquesta mena de "tómbola de luces y color" amb què Valls rebrà les Decennals del 2011. Que si això sembla més Triana que Valls; que si tota aquesta lluminària és més pròpia del Rocío o de la Feria de Abril que d'unes Decennals; que si a Valls farem unes falles abans de sant Josep; que quina barra convertir ara el Pati en una pira de sant Joan quan tot l'any sembla un mas robat; que ves quina despesa que fem en temps de crisi; i etcètera, etcètera, etcètera....

He de dir, amb risc de rebre una allau de crítiques, que d'entrada no em sembla malament i que, en qualsevol cas, esperaré a veure l'efecte final -encara que sigui a risc de quedar cec- abans de pronunciar-me amb més contundència i arguments. I, digueu-me ingenu, accepto l'argument de cremar tants quilowats per commemorar les Decennals del 1931 -definides per aclamació popular com les decennals de les lluminàries-, encara que això suposi fer més gran i pròspera la nova empresa de l'expresident Aznar, Endesa, ja sabeu, aquella de "antes alemana que catalana". 

En fi, que la llum de la Candela ens il·lumini a tots plegats.





Quatre imatges de quatre perspectives diferents del muntatge lluminós que es prepara per les Decennals.

La sintonia d'avui és dels Lax'n'busto i el tema, Que boig el món, que trobo que s'hi escau... Salut i candela!

2 comentaris:

Dafne ha dit...

La veritat és que la sensació que he tingut en passar pel carrer de La Cort, no és el del meu carrer de La Cort, em fa com si m'hagués traslladat, com bé diu algú a la Feria d'Abril, i això que no hi he anat mai.
EL Pati, com que ja no me´l sento com abans, doncs, resto indiferent.
Potser sí que caldrà que reparteixen ulleres per evitar cegueres, perquè amb tota la parafarnàlia que hi ha desplegada, han de ser les festes Decennals de la Llum, per pebrots; i potser després provocaren la foscor a més d'un, però això ja són figues d'un altre paner.

Teresa Ulldemolins Aguadé ha dit...

Tota la gent amb la que he parlat fa el mateix comentari: "Això sembla la Feria de Abril".
Així, d'entrada, esgarrifa una mica tants pals i tanta parafernàlia. Però crec que no podem dir res sense veure el resultat. Això si, amb ulleres de sol!